2013. április 21., vasárnap

Sevilla (áprilisi vásár) 2013.04.20.

Vajon, lesz-e ma győzelem?

Lássuk az este bikáit, a Torrestrella tenyészetből!

, 33. "Guapo", fekete, 529 kg, (01/09)  - "El Cordobés"
 
, 50. "Caballito", fekete, fehér foltok, 573 kg, (11/08) - Padilla

, 83. "Sediente", fekete, fehér foltok, 561 kg, (11/07) - "El Fandi"

, 43. "Desastrado", gesztenye, 551 kg, (10/07) - "El Cordobés"

, 92. "Sequito", fekete, fehér foltok, 556 kg, (04/09) - Padilla

, 55. "Valenciano", gesztenye, 539 kg, (11/08) - "El Fandi"

Sobrero:

, 72. "Espartino", fekete-mulatt. 595 kg, (01/09) - Torrestrella.

, 93. "Llorón", fekete-mulatt, 539 kg, (11/08) - Parladé.


Fotók a bikákról (mundotoro.com)
http://www.mundotoro.com/auxiliar/galerias2013/sorteosevilla20042013/index.html


Nézzük meg, mi történt a viadalon!

Manuel Díaz "El Cordobés"

1º - "Guapo"
Kezdődik a szombati viadal. Kiront az első bika. "El Cordobés" alap munkával, verónica-kkal terelgeti. Az első lóra rontás jó. Jön a levezetés. Meglepetésre az elnök kiteszi a zöld kendőt, és visszahívja a bikát. 



Sobrero
1º - "Espartino" 
Jön a "maradék" talon bika. Hosszú, magas jószág. Jól megy a lóra, és a banderillero-kra is.
A muleta munka szépen lazán indul. Amolyan "El Cordobés"-osan. Szép, folyamatos munka a jobb oldalon az első fordulóban. Kissé mérsékelt a másodikban. A bika nagyon nemes, és természetes, "El Cordobés" munkája pedig szép, díszes. Egy ugrás, és nagyon elfogy az egész. Jó az estocada. Egy tisztelet kört kap, és  kérelmet trófeára.

4º - "Desastrado"
Nagy és komoly bika ront be a Real Maestranza sárga homokjára. Verónica-k... majd picadorra vezetés. Kétszer megy rá. Talán, nem lesz rossz bika.
Jobb oladon kezd, nem is rosszul. Szép hosszú munka. Nem alázza a bikát, és fordítva, csak mozognak, és mozognak. Kicsit hosszabb időt vesz igénybe, míg szép natural-t tud vele csinálni, mert a bal oldal nem fekszik a bikának.  Hát ebben sem sok volt... "El Cordobés"rövidre zárta, mikor érezte, hogy már semmi jót nem tud kihozni belőle. Csend.

Juan José Padilla

2º - "Caballito"
A második bika, nagyon szép. Padilla verónica-val fogad, és egy nagyon szép, meleg féltérdelővel zár. Jól szerepel a picador-nál. "El Fandi" pedig szép chicuelina-val és tafallera-val vezeti le.
A zenekar játszani kezd a "Jerez-i ciklonnak" a második tercióban.
Hosszan, melegen kezd a muleta-val. A bika súlyos, de bátor és nemes. Sokáig támad, hosszan, és tolja a fejét a posztóba. Ismét játszik a zenekar. Szilárd, és jó faena Padilla-tól. Jó az szúrás is. Jön a kérelem a trófeára, de az elnök szigorú, és nem adja.


  
5º - "Sequito"
Padilla kicsit piszmog az üdvözlő capote munkánál. Ez a bika alacsonyabb mint az eddigiek. De aztán megtalája vele az összhangot. A banderilla-kkal nagyon elegánsan bánik.
Csinál a muleta-val nyolc mozdulatot, és úgy túnik, hogy a bika szétesett. Sokat áll, nem mozog, erőtlen.  Nagy estocada Padilla-tól...  csend

David Fandila "El Fandi"

3º - "Sediente"
Újabb, szép Torresrtella bika ront az arénába. "El Fandi" csinál egy szép larga cambiada-t. A bika jól megfelel a picador-nál is. A közönség állva figyeli Fandila benderilla-zását. A terció végén nagy ovációt kap.
Derechazo-val indítja az utolsó harmadot. Szép a jobbkezes munka. Megpróbálja ugyanezt bal kézzel is, de a bika ott passzív.  "El Fandi" nem cécózik, ha nem tud nagy faena-t csinálni, akkor, semmilyet sem csinál. Néhányszor még bepróbálkozik, de sikertelenül. Rövidre zárja, egy teljes kitöréses estocada-val. Csend.


  
6º - "Valenciano"
Nagy buzgalommal jön az este utolsó bikája. "El Fandi" két larga cambiada-val várja.  A bika kicsit vagdalkozik. Kétszer rámegy a lóra. Fandila, jól tűzi a banderilla-kat. Jön a show a kalappal.
A muleta-val, az első körben még elég zárkózott. A másodikban már kezd egy kicsit felengedni. 
Úgy tűnik a bika fejlődik, és tanulja "El Fandi"-t. A matador próbál sietni vele. A bika sokat fékez, megtorpan. Fandila próbál, néhány szép mozdulatot kicsalni belőle, próbál technikailag uralkodni. 
Csend lett a vége.

Ma sem lett győzelem. A bikák hamar kifogytak a szuflából.

Matadorok:
"El Cordobés": tisztelet kör/ csend
Juan José Padilla: ováció/ csend
"El Fandi": csend/ csend

Bikák:
Torretsrella:


Fotók a viadalról (mundotoro.com/ Maurice Berho)
http://www.mundotoro.com/auxiliar/galerias2013/sevilla200413/index.html

Videó (mundotoro.com)
http://www.mundotoro.com/noticia/centerlas-manias-del-presidente-center/99817

Forrás: mundotoro.com     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése