2013. július 31., szerda

Elhunyt Antonio Corbacho

Viadal helyett, ma, gyászhírt hoztam. 

Szerdán délben, hosszú, súlyos betegség után, örök álomba merült Antonio Corbacho (torero, banderillero, apoderado).Antonio Corbacho 1951 szeptember 18-án született Madridban. 
Arénába, 1975. május 8-án lépett először, La Roda-ban. Súlyos öklelést kapott egy, El Almendral novillo-tól. Még ugyanebben az évben visszatér Vistalegre-ban. 
1985-ben, ismét felökleli egy bika, a Sevilla-i, Real Maestranza arénában. 
Néhány évre, lecseréli matadori fényruháját a banderillero-k hímzett kabátjára.
Aztán visszavonul Mexikóba.
Nem tud elszakadni a bikaviadaloktól.
A sors José Tomás-hoz vezeti, aki már akkor is kiemelkedően jó novillero volt.  


José Tomás művészeti vezetőjeként, beleveszi a képzésbe a keleti mozgáskultúrát, mivel Corbacho-t lenyűgözte a szamurájok, és a keleti harcosok mozgása.José Tomás után, újabb nagyszerű novillero vált remek matadorrá kezei alatt, aki nem más, mint, Alejandro Talavante. Sok éven át "nevelte", formálta Talavante-t, s ez meghozta gyümölcsét. Mára, a legkeresettebb matadorok közé tartozik. (sokan felismerni vélik mozgásában, stílusában José Tomás-t)
De Corbacho volt, Victor Puerto apoderado-ja is.

Az elmúlt években, olyan kiemelkedő novillero-kkal foglalkozott mint, Esaú Fernandez, s most utoljára, Sebastian Ritter, akit, betegsége ellenére, elkísért, és a callejón-ból figyelt a Feria de San Isidro-n. (Ritter lett a legjobb novillero, az idei Feria de San Isidro-n)
 Antonio Corbacho, 62 éves volt.Isten Veled, Mester!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése