Torerasok életrajzai

                                    Conchi Rios

1991. március 11-én született Murciában. Bár családjának nincs bikaviadallal kapcsolatos előélete, a lelkesedése a corridák iránt anyai nagyapjától ered, aki szenvedélyes rajongója a bikaviadalnak. Elhivatottságát akkor fedte fel, amikor egy bikaviadal ünnepségre ment és 15 évesen megküzdött első bikaborjójával, majd 2007. szeptember 23-án debutált fényruhában egy picadorok nélküli novilladán Marbellában Los Palacios állatai ellen, Javier Saucedo társaságában. A mérleg egy kör volt az arénában és egy fül.
Ebben az idényben a murciai ferián a legjobb lovak nélküli novillerának nyilvánították, majd a következő évben a Puerto de Santa María-ban győztes volt a fiatal ígéreteknek rendezett versenyen. Miután 2 évig csak kisebb rendezvényeken vett részt, 2009. június 8-án debutált picadorokkal Granadában Lagunajanda novillói ellen, Luis Miguel Casares és Nicolás López ‘El Nico’-val közös plakáton. Az első ellen tehetett egy kört, a másodiktól megszerzett egy fület. 7 viadalon vett részt ebben az évben, majd 2010-ben 17 corridán, ahol azon kívül, hogy megemelkedett a szerződéseinek száma, debutálhatott olyan fontos arénákban, mint  Barcelona, Bilbao, Granada, Sevilla, Castellón, Alicante és Murcia. A barcelonai Monumentalban 1 fület nyert María del Carmen Camacho állatállományából származó novillo ellen, és ováció kísérte fellépését a sevillai Maestranzában, ahol kellemes benyomást keltett. Karriere legfontosabb pillanata 2011. július 10-én érkezett el, amikor végleg beírta magát a Tauromaquia történelmébe, azzal, hogy a Las Ventasban első nőként sikerült 2 fület szereznie ugyanattól a novillotól és vállon vitték ki a Puerta Grandén. Külön érdem, hogy mindezt azután tette, hogy újra feltűnt az 5 irányú és 70 cm hosszú öklelése után, amit június 26-án kapott Rieumes-ben (Franciaország). Október 16-án Bilbaoban ért véget számára az idény, ahol fellépése végén tett egy kört az erénában, de elérhette volna a Puerta Grande-t is, ha nem hibázik a karddal.

A meghatalmazottjai Ángel Bernal és Rocío Bernal Barnuevo.

Conchi fellépéseinek szép pillanatai:


CONCHI RIOS PUERTA GRANDE EN LAS VENTAS (CORTA DOS OREJAS)


Viva Conchi Rios!!!!!

Fordítás: Espanola

Képek:

corbisimages.com
todaysaccheadlines.com
corridasi.com
cdn.chud.com
pcctoros.blogia.com
corridafrance.fr
antigaportuguesa.blogspot.com
torozur.blogspot.com


               _____________________________________________

                                                Ana Infante1982. február 7-én született Madridban. Ősei között nem volt professzionális torreádor, de családja mindig is rajongott a corridák iránt. Anának már kiskora óta felkeltette a figyelmét a bikaviadal világa, a TV-ben követte a közvetítéseket és mikor apjával bikaviadalra ment, nagyon élvezte azt. Később elkezdett bikaviadalosat játszani és egyre jobban kezdte érdekelni ez a hivatás.
13 évesen be akart írtakozni a madridi Bikaviadal Iskolába, de szülei nem engedték. Sokat kellett küzdenie azért, hogy megkapja az engedélyüket és ez csak 18 éves korában sikerült és csak azzal afeltétellel, hogy közben folytatja tanulmányait. Édesanyja a kezdetektől támogatta őt, viszont apja kezdetben ellenezte. Kemény életet élt, hajnali 3-kor feküdt le aludni és reggel 6-kor kelt, hogy edzhessen.
Pályafutása fontosabb dátumai:
2004-es idény: január 6-án 2 fül Vistalegre-ben (Madrid). Március 19-én egy fül Arnedo-ban. Május 28-án 1 fül Nimesben.  Szeptember 13-án 1 fül Colmenar Viejo-ban.
Debutálás lovakkal: 2005. június 13-án Coslada (Madrid), Torrenueva novillói ellen, Jorge Arellano és Sergio Marín-al közös plakáton.
Debut a Las Ventasban: 2005. július 15.  Martín Arranz novillói ellen,  Marco Antonio Gómez és José Ramón García "Chechu" volt a 2 másik fellépő. (Ováció és fül).
2005-ös idény: február 17-én Valdemorillo-ban 2 fül. A II Bolsín Taurino de las Denominaciones győztese lett, amit Mendaviában (Navarra) tartottak. Július 15-én 1 fül a Las Ventasban. Július 19-én 2 fül Espartinasben. Augusztus 8-án Soto del Real-ben 1 fül.
2006-os idény: február 5-én 1 fül Valdemorilloban. 1 fül Alba de Tormesben (Salamanca) augusztus 26-án. Augusztus 27-én 2 fül Robledo de Chavelaban (Madrid). Október 14-én Quijorna-ban (Madrid) 3 fül és 1 farok. 2007-es idény: Február 9-én Valdemorilloban részt vesz egy viadalon. Április 29-én Cieza-ben 2 fül. Augusztus 15-én Hervas (Cáceres)-ben 4 fül és egy farok. Augusztus 19-én Cantalejo-ben 1 fül és sérülés. Szeptember 2-án Ejea de los Caballerosben 1 fül és sérülés.
2008-as idény: augusztus 28-án Alcalá de Henares-ben küzd.
Meghatalmazott: Luis Carlos Aranda. 2006. januárjától Antonio Pérez.
Néhány gyönyörű fotó, és egy videó Anaról:
Viva Ana Infante!!!


Fordítás: Espanola

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése