2012. szeptember 19., szerda

Cazorla, Logroño 2012.09.18.

Keddi corrida beszámoló.

Carzola (Jaén)


Hárman vállon!
Torres, Padilla és "El Fandi" Puerta Grande! 


Matadorok:
Adrián de Torres: két fül/ fül
Juan José Padilla: két fül/ fül
"El Fandi": két fül/ két fül+farok

Bikák:
Apolinar Soriano

Az alternatíváját teljesítő Adrián de Torres-nek, szebben nem is sikerülhetett volna ez a délután. Bár volt egy esése,  az estocada előtt, sérülés nélkül megúszta.
Jó, bravúrás bikával mutatott faena-ja, két fület érdemelt. A második bikáján szép Veronica-kat csinált capote-jával. Ettől a bikától egy fület kapott.
A "keresztapa", Juan José Padilla is, három füllel távozott, Carzola-ból. Gyönyörűen banderilla-zta fel a bikáit. Szépen, és hatékonyan dolgozott, végül, pedig, erőteljes estocada-val zárta szereplését. 
A "tanú", "El Fandi" vitt ma négy fület, és egy farkat.
A Tőle megszokott, show-val, és látvánnyal kápráztatta el a közönséget. Már az első bikával bebiztosította maga számára a nagykaput, de nem pihent a másodiknál sem. Változatosan, kreatívan küzdött, egy nemes ellenféllel. Maximális jutalmat kapott, megérdemelten. 

Fotógaléria (mundotoro.com)
http://www.mundotoro.com/auxiliar/galerias2012/Cazorla18092012/index.html 



Logroño

Alejandro Talvante, Puerta Grande!


Matadorok:
"El Juli": csend/ csend
Alejandro Talavante: két fül/ csend
Jiménez Fortes: csend/ csend

Bikák:
Núñez del Cuvillo

Videó összefoglaló (suertematador.com) 




Videó Alejandro Talavante-ról  (mundotoro.com)
http://professional.player.qbrick.com/player.aspx?mid=B105F000


"El Juli"-ból, talán sokat kivett a hétvégi mano a mano, Sebastián Castella ellen, mert elég bágyadtan küzdött az este folyamán. A Számára kisorsolt bikák, a harmadik tercióra elfáradtak, megtörtek, nem volt bennük küzdő szellem.
Alejandro Talavante, viszont, erősen "tréningezik" a most hétvégi, mano a mano-ra, José Marí Manzanares-szel. Az elsővel, egy nagy bikával, mely végig nagyon bátran mindkét szarvával öklelve támadott, nagyon inspiráltan küzdött, meg is lett az eredménye. Szép, folymatos munkájának, két fül lett a jutalma. A második bikája, nívótlan, néha néha összeomló, Talavante számára kevés lehetőséget kínáló állat volt. A faena-t nem sikerült ugyan megcsinálni, viszont egy kitöréssel, elsőre megölte a második bikáját.
Jiménez Fortes mindent megtett a nagy faena érdekében, a siker nem rajta múlott. Bikái elég gyengécske, passzív partnerek voltak. S bár, széles repertoárral próbált dolgozni, nem tudott mit kezdeni a Núñez del Cuvillo-kkal.  Trófea nélkül távozott az arénából.


Forrás: mundotoro.com
             suertematador.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése