2013. január 17., csütörtök

Moroleón 2013.01.16.



Nagyszerű, és méltó zárása volt a moroleóni ünnepségeknek a tegnapi corrida.
Öt fül, és egy sérülés is becsúszott.

Alejandro Talavante - a kreatív mester

A spanyol matador, szép győzelemmel kezdte a 2013-as évet. Szinte napra pontosan egy évvel a tavalyi győzelem után, visszatért a moroleóni arénába, és két fület érő faena-t csinált. Megint egy rendkívüli a Barralva tenyészetből származó bikával hozta össze a jó szerencséje, és nem is okozott csalódást.
Az elsővel még kissé bizonytalanul, harcol, de a lelkesedése itt is meglátszik. Azonban hibázik a karddal, s a trófeát elveszti.
A második, igazi, álom bika, olyan amivel lehet nagy dolgokat csinálni. Jönnek is a szebbnél szebb, "Verónica"-k, "Revolera"-k, és hogy a közönség végképp tomboljon, néhány "Zapopina" is.
A muleta-val igazi szenvedélyt közvetített. Kreativitásával, igazi műalkotást csinált. Ezúttal a karddal sem hibázik, és a jutalma két fül.

Mario Aguilar - aki épp, hogy csak lemaradt

Az aguascalientesi matador, összességében, nagyon jó teljesítményt nyújtott. Az első bikánál, ugyan félúton, "elfogyott" a faena, azért az erőfeszítéseit, egy ovációval honorálták.
A második, már jóval igényesebb, és a bika is jobb. Még egyszer megmutatta, hogy képes, a szép, és művészi munkára. Az estocada is jó, a jutalom egy fül.

Arturo Saldívar - aki vérét adta a diadalért

Első bikája, rögtön "megtisztelte", és elvette a capote-t.
Aztán Saldívar megkezdte a faena-t, és onnantól, uralta a bikát. Szép munkával dolgozott, rátermettsége, megkérdőjelezhetetlen. Egy egészen apró hibáig. Közel dolgozott a bikához, és lassan. Egy pillanatban, azonban az állat meglátta a lehetőséget, és fel is vette a szarvára. Ennek a fiatal matador herezacskója látja kárát.
Saldívar, befejezi a faena-t, megkapja a két fület, még a második bikával is megharcol. Az, azonban már egy szelídebb bika, s nem is tud érdemben dolgozni vele, így hát rövidre zárja. Ünneplés helyett, a betegszobába megy, hogy ellássák sérülését.  Ezután átszállították a moroleóni klinikára, ultrahangra, és megfigyelésre.
Reméljük, nem esett komoly, baja.

A nagykapun, végül Talavante egyedül távozott.

Matadorok:
Alejandro Talavante: taps/ két fül
Mario Aguilar: ováció/ fül
Arturo Saldívar: két fül/ csend

Bikák:
Barralva



Videó (suertematador.com)



Forrás. suertematador.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése