2014. március 14., péntek

Valencia - Feria de Fallas 2014.03.13.

Az ötödik viadalon, az Olivenza-ban megsérült, de a Valencia-i fellépést vállaló, Antonio Ferrera, a Mexikó-i Joselito Adame és a tavalyi ragsorban, 19. Jiménez Fortes küzdött meg, a  Fuente Ymbro tenyészet bikáival.

A sorrend:




Az este történései:

Antonio Ferrera
Erős az első Fuente Ymbro. Meg sem érzi a pica-t. Ferrera-nak össze kell kapnia magát, ha ezt a jószágot uralma alá akarja hajtani.
Próbálkozik is vele, nagyon türelmes, viszi a bal szarvára a munkát, de nem villan igazán. Múltheti balesetéből felépülve harcol ezen a viadalon. Sajnos, gyorsan be kell lássa, ezzel a bikával nem terem számára babér. Szép estocada... csend.

Izgalmasabb bika a negyedik. 
Szép verónica-k fogadásképp. Adame szép tónusú gaonera-i a quite-ben. Jó lehet ez a harc...
A bika továbbra is nagyon mozgékony, Ferrera inkább igyekszik visszafogni, mint szárnyaló munkát csinálni vele. Rövidke, de egyenletes sorozatok után, harsan az aviso, jön az estocada... ováció.

Joselito Adame
Durvább adottságú a második bika. Agresszíva megy a lóra is.
Fortes csinos, szoros kis chicuelina-kkal vezeti le a quite-ben.
Adame-t megzavarja a szél, és kissé biztonságosabb munkára kényszeríti. Próbálja mindkét oldalt, de nem igazán sikerül szép sorozatokat kreálnia. 
Jön a szúrás... háromnegyedes.... kétszeri descabello... csend.

Nem igazán érzi az ötödik bikát sem, amely osztály nélküli. Próbálkozik ugyan, de ez a spanyol bika ezúttal kifog a mexikói matadoron. Igyekezetének, és pontos, jó estocada-jának jutalma egy ováció.

Jiménez Fortes
A Málaga-i matador érkezik harmadikként. 
Nagyon bátran megy szembe bikájával, látszik, hogy nagyon akarja a trófeát. Sikerül is sok szép jobbos sorozata, és húzza is magával a Fuente Ymbro-t, egy szép faena-ba. 
Estocada-ja nem jó, s a bika a kegyelemdöfésből is feláll, a közönség azonban ezen az estén először látott egy szép, izgalmas faena-t. Aviso után.... fül.

Puerta Grande-t akar az ifjú torero, s be is kezd a hatodik bikával.
A muleta-val egy könnyed, első sorozattal kezd. Bikája remek állapotban van, s Fortes oda "teszi" ahová csak szeretné. Jönnek a balosok is, nagyon szépek. Szép a visszahúzása is, díszít itt-ott... estocada a végén... FÜL! 

JIMÉNEZ FORTES PUERTA GRANDE!



Matadorok:
Antonio Ferrera: csend/ ováció
Joselito Adame: csend/ ováció
Jiménez Fortes: fül/ fül - kérelem a másodikra

Bikák:
Fuente Ymbro

Fotók 

Videó összefoglaló 


Forrás: Mundotoro.com   
             Canal+

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése