2014. április 15., kedd

Interjú Alejandro Talavantéval

"Etikai okokból, valamint az ehhez való tehetségemből fakadóan nem elégszek meg azzal, hogy csak egy legyek a sok közül." Ezekkel a szavakkal fejezi ki magát Alejandro Talavante, akivel Iñaki Gabilondo készített interjút, amit április 30-án lehet majd megtekinteni a CANAL+ 1 nevű spanyol televízióban 20:30 órakor.



"Azért választjuk ezt a szakmát, mert nem tudjuk mibe vágunk bele." Válaszolja Talavante arra a kérdésre, miért választotta ezt a hivatást. Annak ellenére, hogy nem torreádor családból származik, 13 évesen már legyőzte az első bikaborjút, és 16 évesen szerezte az első öklelését. Az ezzel a hivatással járó veszéllyel kapcsolatban azt válaszolja a matador: "a torreádor tisztában van azzal, hogy egy olyan szerződést ír alá, amivel saját testi épségét kockáztatja."
A bikaviadalok betiltásáról pedig az a váleménye, hogy "Manapság az emberek nem akanak vért látni, legkevésbé a televízióban. A bikaviadal ellenes csoportok inkább politikai indíttatásúak, mint idealisták. Viadalok nélkül nem lenne értelme a faj fenntartásának. Persze, néha sajnálod megölni a bikát, de a legnagyobb dolgoknak tragikusan kell végződniük."
Az összpontosítása a viadalok előtt alvással történik. Majd mielőtt az arénába lépne, bevallja, mindig ideges. "Az aréna zajos, én mégis csak a saját szívem dobogását hallom, ami olyan ritmusra ver, mely már nem normális. Miközben küzd a bikával "Érzem mikor van hatalmam a bika felett és mikor nincs, és azt is, amikor nincs, a közönség viszont úgy érzi, hogy van." Azt mondja létezik egy intuíciós nyelv a torreádor és a bika között: "Van egy adrenalin szint, amikor érezzük egymást, amikor ő vagy én hatalmasnak érezzük magunkat, ez nem csak egy fizikai, hanem egy mentális harc is."
Szerinte José Tomás a többiek fölé emelkedik, "mert van lelke, és minden torreádori megnyilvánulásával a bátorságot testesíti meg". Magáról úgy vélekedik, hogy "Etikai okokból, valamint az ehhez való tehetségemből fakadóan nem elégszek meg azzal, hogy csak egy legyek a sok közül." Ami a jövőjét illeti, arról álmodik, hogy önmagának harcoljon, anélkül, hogy a győzelmektől függene, ami "olyakor csak akkor érkezik el, amikor már visszavonulsz".

Forrás:
http://www.mundotoro.com/noticia/ahora-a-la-gente-no-le-gusta-ver-sangre-nada-mas-que-en-la-tv/107171

Fordítás: Espanola






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése