2013. április 1., hétfő

Arles 2013.04.01.

Esős rejo mano a mano.



Április első napján, esőben tartottak mano a mano-t a lovas matadorok Arles-ban. 
Rendkívül szórakoztató, és látványos show-ban volt részük a nézőknek, köszönhetően a két nagyszerű rejoneador-nak, Diego Ventura-nak, és Andy Cartagena-nak. Összesen hat fület, és egy farkat vágtak.

Andy Cartagena
Elsőre, egy szemet gyönyörködtető munkával kezdett. Lova is rendben tette a dolgát, a bika pedig nemesnek bizonyult a harcban. Egy magas szúrás... egy fül.
A másodikkal, szintén gyönyörű a munka, a bika kevésbé jó, Cartagena ügyesen díszíti munkáját, a bika hibái ellenére. Ezúttal jobban szúr a dárdával, két fül.
Harmadik bikával már nem tud olyan szép látványos munkát végezni, s kevés a dárda is, kénytelen megelégedni egy ovációval.

Diego Ventura
Első bikája kisebb, mint a többi, de látványos, trükkös lovaglással ezt a kis nüanszot is áthidalja. Jó az ölés... egy fül.
A második bika nem jó, Ventura inkább a szép lovaglásra törekedett mint sem a bikával törődött. A dárda is kevés... csend.
A harmadik Murube hozza számára a teljes győzelmet. Nemes bika, gyönyörű lovaglás, látványos, művészi, lenyűgöző harc. Ventura alapjaitól oktatta a remek bikával a harcot. Tökéletes szúrás a dárdával, teljes trófea.

Rejoneadorok:
Andy Cartagena: fül! két fül/ ováció
Diego Ventura: fül/ csend/ két fül+farok

Bikák:
Murube

Fotók (mundotoro.com)
http://www.mundotoro.com/auxiliar/galerias2013/arles010413/index.html


Forrás: mundotoro.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése