2013. július 1., hétfő

Burgos, Madrid Soria 2013.06.30.

Június hónap utolsó viadalai. Sok - sok képpel, és videóval.

Burgos  

(Feria de San Pedro y San Pablo)

"El Juli" győzelmét hozta az este.Háromnegyedig telt aréna, nagy nevek, és, Zalduendo bikák.

Juan José Padilla
Első bikája bizonytalan, nem hagy sok lehetőséget a jerezi ciklonnak. Csendet kap.A negyedik, már osztályosabb, s Padilla-nak sikerül, egy egy fület érő munkát bemutatnia.

"El Juli"
A második Zalduendo bonyolult, felborítja a madridi felépített munkáját. "El Juli" azonban ellenfele felett van, s sikerül kordában tartania. Hibázik a karddal, de a közönség ovációval jutalmazza erőfeszítéseit.Az ötödikkel, sikerül igazi mestermunkát végeznie. A bika  is jó állapotban van a végéig.
A madridi pedig gyönyörű hosszú natural sorozatot csinál. Zárásképp pedig molinete-kkel vezet le.
Egy média estocada-ra futja még, s kell a descabello. Félő, hogy ezért csak egy fület kap. Ám, az elnök ezúttal kegyes, s megadja a két fület.

Miguel Ángel Perera
Harmadik bika érkezik Perera-nak. Sok benne az ellenállás, nem lehet vele szép munkát végezni. Picadorját, látványosan üti ki a nyeregből... igazi csapás ez a bika. Az extremeño nem is szenved vele sokáig, így viszont csendet kap.Az utolsó bika hoz még számára egy ovációt.
Egy erős, határozott, nyugodt munkát csinál, ám hibázik a karddal, s elveszíti a trófeát.

Matadorok
Juan José Padilla: csend/ fül
"El Juli": ováció/ két fül
Miguel Ángel Perera: csend/ ováció

Bikák
Zalduendo

Fotógaléia (suertematador.com)

Videó (suertematador.com)

Madrid


Novillada-t rendeztek Madridban, melynek Mario Alcalde lett a főszereplője.
Az első bikájával sikerült egy tiszteletkört érdemlő munkát mutatnia. Hibázott a karddal, s ezzel elveszítette a trófeát.A másodikkal is impozáns a feladat, talán jobb is mint az elsővel. Ám ismét hibázik, s a közönség ezúttal kegyetlenül csendben marad.Jesús Fernández, egy ovációig jutott az első Montealto novillo-val. Megvolt a bikában az erő, és a mozgás is, de nem volt fix, és nem volt nemes.
A második bikájával nem nagyon tud mit kezdeni, nem érzi a novillo-t, s talán az, jobb is volt nála. Csendet kap.Juan Viriato, csúnya szaltóval indít már az első üdvözlő capote munkánál. Szerencsére nem komoly a sérülése. Ennek ellenére teljesen elmegy a lelkesedése, s minél előbb végezni akar a viadallal. Mindkétszer csendet kap.

Novillero-k
Jesús Fernández: ováció/ csend
Mario Alcalde: tiszteletkör/ csend
Juan Viriato: csend/ csend

Novillo-k
Montealto

Fotók (mundotoro.com)

Videó összefoglaló (mundotoro.com)

Soria
Iván Fandiño, madridi súlyos sérüléséből felépülve ezen a viadalon tért vissza. S mi lehetne szebb egy hármas diadalnál? "El Cid"-del, és Sebastián Castella-val karöltve, szép, hármas Puerta Grande-s show-t csináltak.

"El Cid"
Az első bikájával meggyűlik a baja. Nagyon kevés benne az erő, és a határozottság. Cid igyekszik tartani, és kicsi lendületet vinni a munkába, de a feladat nem alakul. Csendet kap.A negyedik hozza számára a két trófeát.
Kiváló bika, s a sevillai mador egy remek munkát tud csinálni. Munkája vibrál, a közönség "ole"-zik.

Sebastián Castella
Az este második bikája egy jobbos jószág. Castella egy enyhe faena-t csinál. Kiemelkedő a jobboldali munkája, az estocada-ja azonban kevés, és kell a descabello. Kilengetnek neki egy fület.Az ötödikkel már nagyobb a hajlandóság, s egy nagyon esztétikus faena-t csinál. Ismét egy fül. 

Iván Fandiño
Kezelhető, szilárd bikát kap elsőnek. A munka tiszta, világos, de talán a hosszú kihagyás miatt nem elég kerek. Egy fület ér.A hatodik bika egy ravasz Zalduendo. Fandiño-nak nagyon észnél kell lennie vele. Úgy húzza a muleta-val, hogy észre sem venni, mennyire nehéz helyzetben van. Nagyon jó a munka, a talán két fület ért volna, ha nem kell háromszor nekimenni a descabello-val.

Matadorok
"El Cid": csend/ két fül
Sebastián Castella. fül/ fül
Iván Fandiño: fül/ fül

Bikák
Zalduendo

Fotógaléria (mundotoro.com)

Videó - "El Cid"   (mundotoro.com)

Videó - Sebastián Castella  (mundotoro.com)

Videó - Iván Fandino  (mundotoro.com)
Forrás: mundotoro.com
           suertematador.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése