2012. szeptember 24., hétfő

Talavante-Manzanares mano a mano! 2012.09.23.

Mano a mano Sevilla-ban!



Egy nagyon várt, mano a mano volt, vasárnap késő délután Sevilla-ban. A már már gyermeki tisztaság, természetesség és a született tehetség, állt ma össze erre a corrida-ra.
Alejandro Talavante, és José María Manzanares szereplésével. Valamint két nagyon erős ganadería három-három bikájával.
Bár J.M. Manzanares jobb keze, megsérült Logroño-ban, és egy ideig kétséges volt, hogy vállalni tudja-e ezt a küzdelmet, saját felelősségére, és a következményeket tudomásul véve( esetleges további gyulladás), megjelent a Real Maestranza de Sevilla-ban. Mert ahogy mondta: nagyon elkötelezett, és felelős a rajongókért, Sevilla-ban.

José María Manzanares Puerta Grande!

 
Matadorok:
José María Manzanares: két fül/ ováció/ fül
Alejandro Talavante: ováció/ fül/ nagy ováció

Bikák:
Núñez del Cuvillo
Juan Pedro Domecq 

Fotók a bikákról
http://www.mundotoro.com/auxiliar/galerias2012/SorteoSevilla23092012/index.html

Hatalmas ováció fogadta a matadorokat, és cuadrilla-kat a Real Maestranza-ban.
Manzanares égszínkék-aranyba, Talavante vörös-aranyba öltözött a mai mano a mano tiszteletére.



J.M.M. minden mozdulatát ováció, és őrjöngés kísérte. Bikáját, a Núñez del Cuvillo tenyészetből származó, 543 kg-os bikát, recibiendo (egy helyben állva, fogadta a bika kitörését) ölte meg, mely egyszer, Őt magát is felemelte, de nem sérült meg. Jutalma két fül.

Banderillero-ja Luis Blázquez, megsérült, vérző hasi sebbel vitték le az arénából. A kórházban megállapították, hogy hasán, és jobb lábán vannak zúzódások. További vizsgálatokra, és megfigyelésre benntartották, nem folytathatta a harcot. 
Itt kell megjegyeznem, hogy J.M. Manzanares ékes tanúbizonyságát tette bátorságának. Testi épségét kockára téve, próbálta a feldühített bikát, elhúzni banderillero-ja közeléből. 

Fotógaléria Luis Blázquez balesetéről (mundotoro.com)
http://www.mundotoro.com/auxiliar/galerias2012/cogidaluizblazquez230912/index.html




Talavante első bikája, szintén a Núñez del Cuvillo tenyészetből való, 515 kg-os  nagyon erős, és komplikált jószág volt, nem is lett nagy faena a vége. Elrontott első szúrás, végül ováció.

J.M.M. második bikája egy Juan Pedro Domecq tenyészetből származó állat. Nagyon menetelős, "ragadós" bika, ez nagyban megnehezíti a dolgát.Egyszer pedig egy pillanat erejéig közelebbi "ismeretségbe" kerül vele. Ováció a jutalma.

Talavante második bikája, szintén a J.P. Domecq tenyészetből való, fekete, 509 kg-s jószág. A lóval való első találkozáskor nem tűnik túlzottan erősnek, nem is nagyon dolgozik vele. A banderillero-k, szépen dolgoznak vele, megy is a megtorlásért szépen előre.
Talavante, szép natural-okkal kezdett, a muletazo-k minősége, és mértéke is megfelelő volt. Faena-t csinált, a nagy szél ellenére is. Szokásosan a "Manoletinas"-szal zárja faena-ját, bár picit bosszankodik, hogy csak háromszor sikerült. Szúrása elsőre betalál. Jutalma, egy fül.

J.M.M. utolsó bikája is kijön az arénába, egy nagy fekete J.P. Domecq tenyészetbeli jószág. Viszonyleg hosszú, nem túl ritmusos. Manzanares ritkán használja a jobb kezét, de amikor igen, akkor csodásan dolgozik. Félkitöréssel leszúrja a bikát, kap érte egy fület, és ezzel megnyílik előtte, a Real Maestranza nagykapuja. Játszik a zenekar, Manzanres nagyon boldog.

Talavante, harmadik, az este utolsó bikája, a Núñez del Cuvillo tenyészetből érkezett.
Nem túl nagy lelkesedéssel megy a lóra. A harmadik tercióra viszont megtanulja a szabályokat, s értelme is kiterjed. Talavante próbálja szilárdan tartani, ezt a  komplikált állatot, mely sokszor próbál közelébe kerülni, hogy szarvára vehesse a matadort. Szó szerint az életével játszik, mégis elveszíti a trófeát. 
Végül kap egy álló ovációt, az elkötelezettsége, és impozáns alakja elismeréseként. 



Az este egyértelmű sztárja, José María Manzanares volt. 
Manzanares megint tanúbizonyságot tett tudásáról, és született tehetségéről. Szép faena-ival, és látványos estocada-val. Érzelmekkel teli, nagy viadalt csinált.
Nyílik a nagykapu.... a tömeg pedig azt kiabálja ezen a kora őszi estén Sevilla-ban, hogy TORERO, TORERO, TORERO! MANZANARES EL REY DE SEVILLA!

Fotógaléria Maurice Berho-tól (mundotoro.com)
http://www.mundotoro.com/auxiliar/galerias2012/SanMiguel2309/fs_aux.html

Fotógaléria Emilio Méndez-től (suertematador.com)
http://suertematador.com/index.php?option=com_wrapper&Itemid=1188

Íme a videó, José María Manzanares győztes kivonulásáról, a Real Maestranza-ból.
http://professional.player.qbrick.com/player.aspx?mid=3E43D342

Videó összefoglaló
http://professional.player.qbrick.com/player.aspx?mid=F81B9CA3

Egy másik videó összefoglaló (suertematador.com)



Forrás: mundotoro.com
            suertematador.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése